apple, coffee, computer

Cum sa eviti riscurile atunci cand doresti sa lucrezi pentru un studio de videochat?

Este important sa fii constienta inca de la inceput ca munca in videochat poate insemna si niste riscuri iar cunoasterea acestora poate sa te ajute sa iei decizia potrivita in privinta studioului cu care urmeaza sa colaborezi. Orice domeniu de activitate vine impreuna cu niste riscuri si, daca nu le identifici de la inceput atunci poti avea multe de pierdut.
Un studio de videochat care se respecta nu te va expune la nici un risc si vei putea lucra legal si sa nu ai nici o grija. Dar, pentru a-ti face o idee mai concreta, iti vom expune riscurile, astfel incat sa poti alege studioul astfel incat sa poti lucra in cele mai bune conditii si sa evoluezi.

Iti sunt prezentate oferte care suna prea bine ca sa fie adevarat

Suntem siguri ca ai intalnit situatii in care ti se ofereau niste sume fabuloase pentru a te angaja si chiar bonusuri de mii de euro numai pentru semnarea contractului. Sa fim sinceri, cine ar putea sa te recompenseze doar pentru ca le-ai calcat pragul? Cel mai probabil este vorba despre un studio unde sumele acestea incredibile ascund o serie de probleme care iti vor fi dezvaluite pe masura ce incepi sa lucrezi. Cum ar fi, de exemplu, tehnologia depasita cu care te chinui sa mentii activ un chat.
Astfel de oferte nu se materializeaza niciodata intrucat acel bonus este ,,cheltuit” pe training, haine, make-up, sedinte foto, etc., costuri care sunt retinute din acest bonus oferit pentru semnarea contractului. Un studio serios iti va explica ce inseamna fiecare prag salarial si vei putea sti in orice moment cat castigi.

Ti se spune ca dupa prima luna vei putea semna contractul de munca

In cazul in care managerul studioului respectiv iti spune ca o sa iti intocmeasca carte de munca dar numai dupa prima luna, atunci trebuie sa stii ca ceva nu este in regula. Un studio de videochat serios nu iti va impune astfel de conditii si vei fi angajata inca de la semnarea contractului cu toate formele legale indeplinite.
Evita sa colaborezi cu studiouri care iti impun astfel de conditii deoarece la final tu vei avea de suferit. Cui te vei adresa in cazul in care nu esti platita? Nu vei avea nici o sansa in cazul in care nu ai intocmite formele legale pentru a munci. In plus, nu vei beneficia nici de asigurare de sanatate, nu vei avea vechime la pensionare si totul va fi in dezavantajul tau.

Studioul nu poate sa fie gasit nicaieri pe internet

Inainte de a participa la un interviu de angajare la un studio de videochat asigura-te ca ai toate informatiile necesare despre acesta. Sunt situatii in care modelele au fost puse sa lucreze in alta locatie decat cea mentionata la interviu intr-un mediu neprielnic pentru dezvoltare profesionala.
Asigura-te ca sediul studioului este acelasi cu prezentarea de pe internet deoarece este foarte neplacut sa constati ca nu ai conditiile necesare pentru a lucra.

Atentie la fraudele informatice

Avand in vedere ca munca ta se desfasoara online, videochat-ul prezinta o serie de riscuri legate de fraude informatice sau furt de identitate. Asigura-te ca studioul are luate toate masurile de precautie pentru ca astfel de lucruri sa nu se intample astfel incat sa nu suporti o serie de consecinte care ar putea sa te lase cu gust amar in ceea ce priveste experienta ta.
Asigura-te ca studioul ofera transparenta totala in ceea ce priveste detaliile locului de munca astfel incat activitatea ta ca model de videochat sa fie cat mai placuta.